1917 senesinde İstanbul’da doğdu. Futbola 1924 yılında girdiği Galatasaray Lisesi'nde başladı. Ancak babasının tayini sebebiyle kariyeri Mekteb-i Sultani’de birlikte okuduğu arkadaşlarından farklı gelişti. Ailesiyle Ankara'ya giden Arman, başkentteki futbol yaşantısına Gençlerbirliği’nin ikinci takımında başladı. Genç kaleci, kısa sürede yeteneğini göstererek birinci takıma yükseldi.

1936 yılında Güneş Kulübü'ne transfer olarak yeniden İstanbul’a dönen Arman, burada Milli Küme şampiyonluğu kazandı. Başarılı file bekçisinin bir sonraki durağı ise asıl şöhretini kazanacağı Fenerbahçe oldu. Başarılı performansı ve alametifarikası olan sarı kazağıyla sarı-lacivertli kulübün sembol isimleri arasına giren Arman, 6 farklı organizasyonda şampiyonluk sevinci yaşadı.

‘’Uçan Kaleci’’ unvanın alan Cihat Arman, A Milli Takım’da 12 kez, B Milli Takım’da 1 kez görev yaptı. 1936 ve 1948 Olimpiyat Oyunları’na katıldı. 1949 yılında ise Akdeniz Kupası’nda Milli Takım kadrosunda yer aldı. Arman, A Milli Takım’da dört farklı dönemde teknik direktörlük yaptı. Ayrıca Genç Milli, Ümit Milli ve B Milli Takım’ı çalıştırdı. Cihat Arman bunların yanında Fenerbahçe, Beyoğluspor, Beşiktaş, İstanbulspor, Kasımpaşa, Vefa, Yeşildirek, Mersin İdman Yurdu ve Eskişehirspor’da teknik direktörlük görevini üstlendi. Bir dönem ABD’de yaşayan Arman, Los Angeles’ta Türklerin kurduğu amatör takım İstanbulspor’u da çalıştırdı. Çeşitli gazetelerde ve dergilerde spor yazarlığı da yapan Cihat Arman, 1994 yılında vefat etti.



Bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde Cihat Arman, Galatasaray'ın kaptanı Bülent Eken ile birlikte.

Cihat Arman, futbol sahalarında sarı kazağıyla iz bıraktı.

Cihat Arman'ın uzun ve başarılı bir antrenörlük kariyeri oldu.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi